Ennätysmäärä apurahoja jaossa 2021

26.5.2021

Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö on myöntänyt kuluvan vuoden aikana ennätysmäärän yhteensä jo yli 1,7 miljoonaa euroa apurahoina.

Tammikuussa saapuneiden apurahahakemusten perusteella apurahoja myönnettiin 875 hakijalle yhteensä 1.218.000 euroa. Lisäksi säätiön hallitus on myöntänyt erityisapurahoja alkuvuoden aikana yhdeksään eri kohteeseen 473.900 euroa. Kouvolan kouluille myönnettiin keväällä 280 stipendiä hyvin menestyneille oppilaille ja opiskelijoille yhteismäärältään 28.000 euroa.

Lähes 50-vuotta sitten Kymin Osakeyhtiön 100-vuotisen toiminnan johdosta yhtiön ylimääräinen yhtiökokous päätti lahjana henkilökunnalle perustaa ”Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön”. Säätiö myöntää apurahoja sääntöjensä mukaisesti. Ensisijaisesti säätiön tarkoituksena on edistää UPM:n tai sen tytäryhtiön palveluksessa Suomessa olevien ammatillisia tutkintoon johtavia opintoja sekä avustaa säätiön kotipaikkakunnalla palveluksessa olevien, niiden eläkeläisten sekä heidän perheenjäsentensä opinto-, kulttuuri-, harrastus- ja virkistystoimintaa. Säätiö tukee myös kotipaikkakunnalla Kouvolassa toimivia seuroja, kerhoja ja muita yhteisöjä sekä edistää kouvolalaisten henkilöiden opintotoimintaa. Lisäksi säätiö tukee tiedettä, taidetta ja kulttuuria Kymenlaakson maakunnan alueella sekä tiedettä Etelä-Karjalan maakunnan alueella. Säätiö rahoittaa myös monenlaista muuta yleishyödyllistä toimintaa.

Vuoden 2021 apurahoista on myönnetty 35 % UPM:n tai sen tytäryhtiöiden palveluksessa oleville, näiden eläkeläisille tai heidän perheenjäsenilleen, 14 % kouvolalaisille opintotoimintaan, 37 % kouvolalaisille yhteisöille sekä 13 % Kymenlaakson maakunnan alueelle tieteelliseen ja taiteelliseen toimintaan.

Apurahajuhlaa ei järjestetä tänä vuonna koronapandemian kokoontumisrajoitusten vuoksi. Ensi vuonna juhlitaan sitten säätiön 50-vuotisjuhlavuotta.

Luettelo kevään myönnetyistä apurahoista - > APURAHAT 2021